Разрешиха продажбата на хотел „Трапезица“ за 1,7 млн. лв.

0

 

След бурни дебати общинските съветници разрешиха продажбата на хотел „Трапезица“ за 1,7 млн. лв., като разтрогнаха собствеността между общината и дружеството, което иска да инвестира. Веригата ресторанти „Щастливеца“ възнамерява да превърне бившия хотел в атрактивен туристически обект, като освен парите от продажбата, в местния бюджет ще постъпва и солидна сума данък сгради и такса смет всяка година.

Решението бе одобрено с 22 гласа „за“, нито един против и 8 „въздържали се“. В началото на дебатите Пламен Петров от групата на БДО поиска в решението да бъде вписано, че средствата ще се похарчат единствено и само за техническа инфраструктура. Това не бе прието, но зам.-кметът Снежана Данева обясни, че по закон този приход ще се използва точно за това и няма как средствата да бъдат похарчени примерно за плащането на ток, покриване на такси и т.н.

Юлия Тонкова от ВМРО поиска Общинският съвет да увеличи продажната цена с 15%, тъй като сградата е в топ център, а цените на имотите вече главоломно растат. Тезата и бе подкрепена от съветници от БСП, които поискаха дори отлагане на точката. На това обаче опонира Елена Чамуркова от Демократична България. Тя заяви, че общината повече от 10 години не е вложила нито стотинка в обекта, защото или не може, или не иска да го развива и настоя съветниците да се съобразят в оценката на общинското дружество „Инвестстрой“. Да не бъдат гонени инвеститорите поиска и Мирослав Трифонов от групата на ГЕРБ-СДС.

В крайна сметка след сериозни дебати и остри спорове мнозинството реши да продаде хотел „Трапезица на цената, предложена от общинското дружество.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *