34-годишният пианист Андрей Картунов е новият областен председател на младите социалисти

0

 

34-годишният пианист Андрей Картунов е новият областен председател на Младежкото обединение на БСП в областта. Той беше избран с 12 гласа на изминалото отчетно-изборно събрание. Заместници на Картунов в двугодишния мандат ще бъдат общинският съветник от Свищов и заместник-председател на местния парламент София Вергилова-Георгиева, общинският съветник от Полски Тръмбеш Ивелина Тодорова и председателят на младежкото обединение във Велико Търново Жулиета Войнова. А досегашният председател Силвия Георгиева беше избрана за член на Националния съвет на Младежкото обединение на изминалата отчетно-изборна конференция.

Андрей Картунов е от Лясковец, роден е през 1988г. Средното си образование завършва през 2007г. в музикалното училище в Русе със специалност пиано. След това специализира в немските градове Карлсруе и Берлин. Лауреат е на 8 национални и международни конкурси за пиано.  Има множество завършени майсторски класове за пиано в страната и чужбина и 4 самостоятелни концерта.

Картунов е завършил и Великотърновския университет  „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „Музикална педагогика“. Председател е на Младежкото обединение в Лясковец от 2015 до 2020г, а към момента е първи мандат общински съветник в Лясковец.

„Ще работя за привличане на повече млади хора към левите политики, за затвърждаване на структурите в общините и за създаване на нови. Държа на морала в отношенията и вярвам, че следващите две години ще бъдем силен екип“, каза след избора Андрей Картунов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *