Валентин Михайлов е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново

0

Изключително успешна година отчетоха ротарианците на церемонията по смяна на огърлицата

Валентин Михайлов е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново. Снощи се състоя традиционната церемония за смяна на огърлиците на президентите на клуба. Михайлов наследява поста от Венелин Иванов.

На стилно тържество в Арбанаси  ротарианците и техните семейства посрещнаха новата ротарианска година и отчетоха изминалия период. Въпреки здравната и икономическа кризи, РКВТ успя да изпълни голяма част от заплануваните инициативи, отчете паст президентът на клуба Венелин Иванов. През изминалата година великотърновските ротарианци дариха учебни пособия и оборудваха първата в региона класна стая по метода Монтесори, направиха голямо дарение на социалните услуги в общината, по предложение на клуба Старопрестолната гимназия по икономика беше именувана на името на видния икономист и финансист д-р Петър Аладжов, издадена беше книгата на Змей Горянин „Звезда Керванджийка“ за старите търновски дарители, дарен беше апарат за размразяване на кръвна плазма на МОБАЛ, клубът първи стартира кампанията „Купи и дари“ в полза на украинските бежанци, наградени бяха рекорден брой талантливи великотърновски ученици и т.н.

Ще продължим започнатите проекти, ще реализираме нови, но основните ни усилия ще бъдат насочени към сплотяване на клуба и обръщане към вътрешния живот в организацията, каза в приветствието си новият президент Валентин Михайлов. 47-годишният великотърновец работи в сферата на земеделието и строителството, повече от 17 години членува в Ротари клуба, като е заемал постовете секретар, касиер и церемониал майстор.

Михайлов посочи, че се надява по време на неговото председателство да бъдат финализирани мащабните проекти за изграждане на стенопис „Търновските благодетели“ и за изработване на макет на Средновековен Царевец, да бъде осъществена здравната инициатива „Плод за капка кръв“, стопирана заради пандемията и насочена към превенция на диабета при децата. Предстои и учредяването на първия в България и на Балканите РотаКидс клуб във Велико Търново за приобщаване към идеите на ротарианството на малки деца.

Приветствие отправи и паст дистрикт гуверньорът на Ротари България Митко Минев, който поздрави членовете на клуба и призова да продължават да работят безкористно за по-добър живот в града, страната ни и целия свят.

Снощи ротация на постовете беше извършена и в Сателитен клуб „Павликени“, който ще се ръководи от Фикрет Ферадов. В емоционалното си обръщение той призна, че преди години се е отнасял с недоверие към благотворителните инициативи, но с членството си в Ротари е осъзнал, че всеки успял човек има дълг към обществото, който трябва да поеме.

Много успешна година отчетоха и членовете на младежките структури Ротаракт и Интеракт. „Шанс за равен старт“, коледна акция „Купи дари“, „Подари топлина“, „За лапичка с любов“, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, „Бира за смет“, са само малка част от инициативите, в които се включиха младите ротарианци. Последният приключен голям проект беше „За малките герои“, по който бяха ремонтирани девет стаи в педиатричното отделение в областната болница. С 10 нови членове се похвали Интеракт клубът, който тази година ще се ръководи от Ина Матеева. Адриана Петкова пък пое поста президент на Ротаракт клуб.

На церемонията снощи заслужили ротарианци получиха грамоти от клуба, както и най-високото отличие в международната организация – дипломи и  значки „Пол Харис“.

Великотърновският Ротари клуб е най-големият и е водещ в страната, като обединява повече от 60 утвърдени и авторитетни личности от всички сфери на обществения живот в духовната и историческа столица на България.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *