Вандали помрачиха детски празник в Свищов

0

 

 В навечерието на празника, посветен на 140 години предучилищно образование в България, вандали не се посвениха да посегнат на новата украса в Градската градина в Свищов, подготвена специално за празничните събития днес. Пъстри чадърчета бяха поставени във вчерашния ден в централния парк, където след тържествения концерт на сцената на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ предстои групите от детските градини в гр. Свищов да представят своите умения в ателиета по приложни изкуства.

За съжаление, тази сутрин голяма част от декорацията вече липсва, а доста от чадърчетата са повредени в опитите на безотговорните нарушители умишлено да ги изтръгнат от телените въжета, с които са захванати. Празникът ще се състои, но усещането, че в обществото нещо безвъзвратно е изгубено като ценности и светоусещане остава да горчи…

Уважаеми съграждани, тези прояви на умишлено и злонамерено отношение към градската среда, кътовете за отдих и обществените места вече се превръщат в системни и това е голяма червена светлина, която сигнализира към всички нас. Нека обединим усилия и да покажем нетърпимост към хулиганството във всичките му измерения и всекидневно бъдем бдителни към проявите на агресия в нашето общество. Да бъдем отговорни за нас, за децата ни, за нашето бъдеще!, призовават от Общината.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *