Командоси и четириногият полицай Дарк гостуваха в детски градини във Велико Търново

0

В навечерието на професионалния празник на МВР – 5 юли служители на ОДМВР – В. Търново посетиха детски градини в малките населени места. Екипи на сектор „Пътна полиция“, „Специализирани тактически действия“ и служебно куче гостуваха на малчуганите от Детските градини „Надежда, вяра и любов“ в с. Ресен и „Малки стъпчици“ в с. Присово.
Децата си припомниха основните правила за безопасност на движението. Къде и как да карат колело, къде да играят безопасно, какво трябва да е поведението им в автомобила и къде трябва да се возят.


Особено впечатлени бяха от появата на служители от „Специализирани тактически действия“. Те разбраха защо са облечени по този начин, кога е наложителна тяхната намеса и че всъщност само изглеждат страшно, а в действителност работата им е да помагат да добрите хора, изпаднали в беда. Естествено най-голямо въодушевление предизвика появата на четириногия полицай Дарк. Децата разбраха, че въпреки крехката си възраст той вече е участвал в няколко операции, а днес им демонстрира добра дисциплина, а също и че обича да си играе като тях.


На стадион „Чумерна“ бе открито и поредното издание на Детска лятна полицейска академия в Елена.  Децата присъстваха на демонстрации от страна на служители на РС „ПБЗН“ – Елена и на задържане на извършител на престъпление от екип на „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – В. Търново. Гости на церемонията бяха директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РУ – Елена гл. инсп. Тодор Тодоров и кметът на град Елена Делян Млъзев.


По повод професионалния празник на Министерството на вътрешните работи 177-ма служители на ОДМВР – В. Търново ще бъдат наградени за постигнати добри професионални резултати от административният секретар на МВР, директорът на Областната дирекция и от началникът на отдел „Охранителна полиция“.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *