Малоумници си разбиха басейна и изхвърлиха отпадъците в подножието на Трапезица

0

Натрошени отломки от скъп басейн са натрупани в подножието на крепостта Трапезица във Велико Търново. За поредната проява на пълно безхаберие и замърсяване на природата алармира Влади Ванков – природозащитник и организатор на много събития за почистване във Велико  Търново „Богатите също нямат пари! Да си счупиш стария басейн и да си изхвърлиш отпадъците в подножието на историческия хълм Трапезица.
А, де? Имаш хиляди левове за басейн, нямаш акъл за пет пари.
Каква ирония на съдбата!“, пише в социалните мрежи Влади Ванков.
Той призовава замърсителите се разпознаят в тази публикация и да си изчистят бетонните отломки от басейна. „Имаме свидетели, номер на превозното средство и запис, които ще бъдат използвани за съставяне на тлъста глоба, която не би се харесала нито на богаташи, нито на пишман богаташи. Имате две седмици време да изчистите, после действаме!“, посочва още бдителният млад мъж.

Влади Ванков е от хората, които често съобщават за нерегламентирани сметища в района ва духовната и историческа столица на България. Именно той откри в гората на Ксилифор изхвърлено цяло обзавеждане от диван и фотьойли. Подобни „атракции“ са забелязвани и в района на Света гора, в подножието на Царевец и на други места в околностите на града.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *