Измъчени от безводие, жители на Караисен блокираха кръговото кръстовище във Велико Търново, като пресичаха пешеходна пътека

Жители на село Караисен пресичаха организирано пешеходната пътека до „Практикер“ във Велико Търново около 20 минути и това предизвика километрични задръствания в района на кръговото кръстовище. Причината за протеста на хората е продължаващото безводие в селото, което мъчи неговите жители от години.

В селото беше направен ремонт на водопроводната система за близо 4 млн. лева, който приключи през март, но вода отново няма, обясни плевенският адвокат Иван Иванов, който живее в Караисен.

По думите му чешмите потекли от 17 април до 2 юни и от тогава безводието отново започнало. Събрани са над 250 подписа на жители, които са внесени в Държавната комисия за енергийно  и водно регулиране. Хората искат да се направи проверка защо след скъпия ремонт, вода отново няма.

 

Сред протестиращите беше и Тодорка, която е пенсионерка  и живее в центъра на селото. На тези години да тръгна по протести, значи, че вече съм напълно отчаяна, сподели тя. Възрастната жена има деца, които са в чужбина, и няма кой да й помага с носенето на вода от селската чешма или водоноската, които днес поставили в селото. Кладенецът в двора й е на пресъхване  и тя не знае как ще изкара лятото без капка вода за пиене и битови нужди.

Пресичането на зебрата предизвика недоволство от шофьорите, които с клаксони настояваха  да преминат по-бързо. Благодарение на добрата организация от страна на полицията, до инциденти не се стигна.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *