В разгара на туристическия сезон най-голямата атракция на старата столица „Звук и светлина“ остана без звук! /ВИДЕО/ От фирмата, стопанисваща атракцията уточниха, че когато няма платени излъчвания, шоуто е само със светлини

Стотици туристи и жители на града се възмутиха от дефекта

Десетки читатели на сайта „Болярски новини“ алармираха за издънка на най-голямата туристическа атракция на историческата и духовна столица на България. В разгара на сезона, когато очакваме туристи след двугодишна ковид пандемия и по време на война, вместо да се борим за всеки лев и евро от посетители, ние буквално ги гоним, защото най-голямата атракция е… дефектирала. „Звук и светлина“ остана без звук и хвърли в потрес туристи и боляри.

Проблемът отекна и в социалните мрежи, където се появи неофициална информация, че общината не е подновила договора за „Звук и светлина“ и вече няма безплатни съботни прожекции. Т.е. има, но те са без звук.

 

При положение, че инфраструктурата я има, трябва само да се осигури за половин час полицейски патрули да отбиват движението. Не разбирам това решение. Безспорно е според мен, колко привлекателна е тази атракция за туризма. Миналата година това допринесе за леко живване на бизнесите в района. Велико Търново го заслужава. Пак ли да търся Арменския Поп или има някакъв процесуален път чрез общината? Търновци не участват ли в гласувания, четения, промени в кодекси на общината? Имам един лист с … препоръки“, коментира потребител в една от големите търновски групи в интернет пространството.

А друга търновка, която ни изпрати видеото, сполучливо предложи атракцията вече да се казва „/Без/Звук и светлина“. Ето и нейния коментар:

 

„От снощи ме мъчи един въпрос трагикомичен… За мене си питам. Каква е идеята спектакълът „Звук и светлина“ да бъде БЕЗ звук?!?!?!

За хора с увреден слух ли беше снощното излъчване или пестим нещо?!??! Предполагам, че може да е свързано с нивото на шум за околните живеещи, но или да има все пак някакъв приличен звук или да се прекръсти това подобие на спектакъл само на „Светлина“…

И защо при обявен начален час 21.40 започва 15 минути по-късно. Но да кажем, че това са подробности вече. Въпреки, че всички около нас много се отегчиха и вече бяха достатъчно изнервени още в началото на „Светлина“.

Коли минават през цялото време, светят в очите на зрителите, но поне шумът им много не пречи, защото така или иначе друг звук НЯМА… Добре, че един чужденец беше с китара и си подрънкваше от време на време .

От скука всички в един момент започнаха да разговарят помежду си или говореха по телефоните .

Страхотна туристическа атракция си имаме! Символът на Велико Търново, който привлича туристи от цяла България и околните държави, после ги отблъсква със същата сила се оказа снощи“…

От общината се свързаха с нас и изрично уточниха, че през годините практиката е спектакълът да се излъчва без звук, когато никой не е платил за него. Атракцията е на управление на „Царевград Търнов“ ЕООД и в сайта му периодично се обявява кога спектакълът ще се излъчва със звук, т.е. той е платен, и кога не. В случая, според пресаташето на дружеството, туристите и жителите на града не са прави да се възмущават, тъй като не става дума за платено излъчване.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.