В разгара на туристическия сезон най-голямата атракция на старата столица „Звук и светлина“ остана без звук! /ВИДЕО/ От фирмата, стопанисваща атракцията уточниха, че когато няма платени излъчвания, шоуто е само със светлини

0

Стотици туристи и жители на града се възмутиха от дефекта

Десетки читатели на сайта „Болярски новини“ алармираха за издънка на най-голямата туристическа атракция на историческата и духовна столица на България. В разгара на сезона, когато очакваме туристи след двугодишна ковид пандемия и по време на война, вместо да се борим за всеки лев и евро от посетители, ние буквално ги гоним, защото най-голямата атракция е… дефектирала. „Звук и светлина“ остана без звук и хвърли в потрес туристи и боляри.

Проблемът отекна и в социалните мрежи, където се появи неофициална информация, че общината не е подновила договора за „Звук и светлина“ и вече няма безплатни съботни прожекции. Т.е. има, но те са без звук.

 

При положение, че инфраструктурата я има, трябва само да се осигури за половин час полицейски патрули да отбиват движението. Не разбирам това решение. Безспорно е според мен, колко привлекателна е тази атракция за туризма. Миналата година това допринесе за леко живване на бизнесите в района. Велико Търново го заслужава. Пак ли да търся Арменския Поп или има някакъв процесуален път чрез общината? Търновци не участват ли в гласувания, четения, промени в кодекси на общината? Имам един лист с … препоръки“, коментира потребител в една от големите търновски групи в интернет пространството.

А друга търновка, която ни изпрати видеото, сполучливо предложи атракцията вече да се казва „/Без/Звук и светлина“. Ето и нейния коментар:

 

„От снощи ме мъчи един въпрос трагикомичен… За мене си питам. Каква е идеята спектакълът „Звук и светлина“ да бъде БЕЗ звук?!?!?!

За хора с увреден слух ли беше снощното излъчване или пестим нещо?!??! Предполагам, че може да е свързано с нивото на шум за околните живеещи, но или да има все пак някакъв приличен звук или да се прекръсти това подобие на спектакъл само на „Светлина“…

И защо при обявен начален час 21.40 започва 15 минути по-късно. Но да кажем, че това са подробности вече. Въпреки, че всички около нас много се отегчиха и вече бяха достатъчно изнервени още в началото на „Светлина“.

Коли минават през цялото време, светят в очите на зрителите, но поне шумът им много не пречи, защото така или иначе друг звук НЯМА… Добре, че един чужденец беше с китара и си подрънкваше от време на време .

От скука всички в един момент започнаха да разговарят помежду си или говореха по телефоните .

Страхотна туристическа атракция си имаме! Символът на Велико Търново, който привлича туристи от цяла България и околните държави, после ги отблъсква със същата сила се оказа снощи“…

От общината се свързаха с нас и изрично уточниха, че през годините практиката е спектакълът да се излъчва без звук, когато никой не е платил за него. Атракцията е на управление на „Царевград Търнов“ ЕООД и в сайта му периодично се обявява кога спектакълът ще се излъчва със звук, т.е. той е платен, и кога не. В случая, според пресаташето на дружеството, туристите и жителите на града не са прави да се възмущават, тъй като не става дума за платено излъчване.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *