Самодейците на Цанка Добрева от Ресен отново обраха наградите и овациите на фолклорна изява

0
Поредните отличия от фолклорна среща получиха самодейците от  Народно читалище „Народна просвета 1874“ в село Ресен. Детска фолклорна група „Ресненче“ и Група за изворен фолклор „Зелен бръшлян“, с ръководител Цанка Добрева, се представиха отлично на Националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в град Попово, която приключи вчера, и завоюваха първо място и златен медал за автентичност на костюм, диалект, представяне и цялостно участие. Връчен им беше и ваучер за безплатно участие в Национален фестивал на изкуствата „С ритъма на морето“, който ще се проведе през месец август в курортен комплекс „Албена“.
Златния медал за атрактивен участник на Националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ – гр. Попово бе спечелен от самодейката Мария Вълчева. Групите са номинирани и за една от специалните награди .
Кметът на село Ресен г-жа Йорданка Колева поздравява двата самодейни колектива и тяхната ръководителка Цанка Добрева за поредното им отлично представяне , за заслужено спечелената голяма награда и изказва благодарност за всеотдайният им труд и обичта им към българските обичай и традиции чрез , които прославят село Ресен.
Специални благодарности от кмета на с. Ресен получи и отец Георгий – игумен на Преображенския манастир, съхранил автентичната ресенска носия, запазил ресенските песни, традиции и обичаи, който въпреки ангажиментите си винаги в помощ на самодейците.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *