С много усмивки и емоции откриха Международния летен семинар по български език и култура във ВТУ

0
С много усмивки и положителни емоции във Великотърновския университет тържествено беше открит 45-ият Международен летен семинар по български език и култура. В тазгодишното издание на форума участие ще вземат 80 участници от 29 държави, разположени на 4 континента – Европа, Азия, Америка и Африка.
Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов приветства участниците и откри семинара.
„Уважаеми колеги, уважаеми участници в 45-ия Международен летен семинар по български език и култура, за мен е удоволствие да Ви приветствам с „Добре дошли!“ в старопрестолния град Велико Търново, в духовната столица на България. Събират ни желанието да научим още един език, на който да се разбираме и моята България, която в този месец е най-гостоприемна, радва се на най-много гости от различните краища на света, дарява ги със светлина и топлина, омайва ги с красотата на своята природа, с песента на птиците, с езика, историята и културата на един древен европейски народ.
За тези дни, в които ще сме заедно, границите помежду ни ще се стопят, преградите и предразсъдъците ще изчезнат, а словото и общуването ще градят мостове на приятелство, защото всичко е преминаване, мост, а цялата ни надежда е на отсрещната страна! Откривам 45-ия Международен летен семинар по български език и култура!“, каза в приветствието си проф. Христо Бонджолов.
Международният летен семинар по български език и култура е част от модерния облик на Великотърновския университет и на Велико Търново – старата столица на България, традиционно средище на общославянската духовност и на православието.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *