87 търновци се разгневиха, че общината десет години не намира пари за ремонт на ул. „Резервоарска“

0

 

87 търновци се разгневиха на община Велико Търново и за пореден път изпратиха писмо с искане за основен ремонт на ул. „Резервоарска“ . От тяхно име Георги Иванов е внесъл жалбата до председателя на местния парламент и до постоянната комисия по устройство на територията, транспорта и паркирането. Хората подробно описват хронологията на проблема и състоянието на улицата, която започва от края на площад „Георги Кирков“ и завършва до нейното свързване с ул. „Братя Миладинови“ . Жалбоподателите правят това уточнение към кмета с добавката: „съобщаваме Ви това, защото може би нямате реална представа за нейното състояние. Още преди десетина години 77 живеещи на въпросната улица отправихме жалба до Вас, в която описахме проблемите с водопреносната система, канализацията и окаяното състояние на пътната настилка и изложихме мотивите за извършване на належащ ремонт“.

Търновците посочват, че тогава е извършен „ремонт“, който се е изразявал в изсипването на няколко лопати бетон в най-фрапиращите дупки, без да им се направи технологично почистване, вследствие на което при първите дъждове не е останал следа от „козметичния ремонт“. В същото време хората пишат, че не приемат мотивите на общината, че пари няма, тъй като: „средства могат да се осигурят за сметка на поредното асфалтиране на пътя за Арбанаси. Или да бъдат отклонени от други предвидени за 2022 г. ремонти – така, както през предходните години средствата, предназначени за основния ремонт на източната част на квартал „Варуша“, бяха отклонявани в други направления“.

„За пореден и последен път категорично настояваме за извършването на основен ремонт на ул. „Резервоарска“ , включващ подмяна на водопреносната и канализационна система и пътната настилка“, предупреждават още хората. Те припомнят, че по време на национални и местни празници, и културни събития, когато се затваря площад „Г. Кирков“, ул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Г. С. Раковски“, всички МПС от източната на „Варуша“ част преминават от там. В тези моменти това е единственият достъп до квартала и на автомобили на МВР, Спешна помощ и Пожарна безопасност. Преминаването по улицата ни вече е опасно те само за МПС, но и за пешеходци, особено за малки деца и възрастни хора през зимния сезон.

„Съобщаваме Ви, в случай, че нашето справедливо искане и този път не бъде удовлетворено, ние, живеещите на ул. „Резервоарска“ и „Стефан Караджа“, имаме готовност да предприемем следващи решителни действия, които да доведат до разрешаването на поставения наш проблем. И те няма да се изразяват в писане на поредната жалба, оставена без положителни за нас последствия“, предупреждават хората…

Отговорът на кмета, подписан с уважение е следния: „Общинската администрация в гр. В. Търново е запозната с поставения от Георги Луков Иванов въпрос. В тази връзка през миналата 2021 г. е изпратено искане до МРРБ за предоставяне на целеви средства за доизграждане на транспортната инфраструктура на градската среда в старата част на града, което включва и ул. „Резервоарска“. Същото е изготвено предвид факта, че към настоящия момент Община Велико Търново няма финансова възможност да реши този въпрос.

В допълнение, кметът уверява хората, че общината ще продължи да търси възможности за осигуряване на нужните средства.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *