Пети пореден случай на домашно насилие върху възрастни хора от страна на децата им в рамките на месец

0

50-годишен мъж от Горна Оряховица е задържан за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие. Тази нощ съдействие в полицията е потърсил възрастен мъж от  града. Той обяснил, че доведеният му син е проникнал в дома му, след като срещу него има издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие. Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията. Нарушителят е установен и задържан. Срещу него е започнато бързо производство.

Това е пети пореден случай на домашно насилие, регистриран от полицията в региона за последния месец.

Вчера стана ясно, че по искане на Районна прокуратура – Велико Търново  е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняем за шест престъпни деяния. Освен всички други престъпления, които извършил, Б. Ц., на 50 години, на 11.07.2022 г. в гр. Килифарево, се заканил с убийство на родителите си, като преди това ги пребил.

Няколко дена преди това  полицията потърсила и жителка на Долна Оряховица, за да се спаси от 60-годишния си син, известен на полицията и осъждан, срещу когото има издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие.

Бързо производство за закана за убийство беше започнато в Районното управление на полицията във Велико Търново, след като съдействие потърсила 71-годишна жена от Дебелец, чийто син на 41 г. нахлул в дома й, запалил е дрехи и се заканил, че ще я убие.

На 28 юни съдействие в полицията във Велико Търново потърсил 68-годишен местен жител, който обяснил, че дъщеря му, срещу която има издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие, е пред входа на блока му и го притеснявала.

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *