Задържаха обвиняем, заканил се да убие майка си, потрошил дома ѝ, вилнял и в полицията  

0

 По искане на Районна прокуратура – Велико Търново  е наложена мярка за неотклонение задържане под стража на 41-годишен обвиняем за закана с убийство, за унищожаване на чуждо имущество и за хулиганство.

Г. Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на  14.07.2022 г. в град Дебелец, по телефона, се заканил с убийство на майка си и заканването би могло да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването му (престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК). Същият ден той влязъл в  жилището на майка си и противозаконно унищожил чужди движими вещи – счупил огледало, две интериорни врати и две закачалки (престъпление по чл. 216, ал.1 от НК).

Освен това, след като бил задържан от полицейски служители, в периода от 22,00 часа на 14.07.2022 г. до 02,00 часа на 15.07.2022г. в гр. Велико Търново, в сградата на РУ – Велико Търново, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – обиждал, псувал и се заканвал на служителите на РУ Велико Търново при ОД МВР гр. В. Търново, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейските служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. По делото е установено, че деянието се отличава с изключителен цинизъм, с оглед отправените обиди, псувни и закани, както и с изключителна дързост, изразяваща се в блъскане, ритане и неетично поведение в помещението за задържане на лица (престъпление по чл. 325, ал. 5, вр. ал. 2,  вр. ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1 от НК).

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Г.Н. да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд – Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *