Кметът спря изграждането на площадка за кучета в кв. „Бузлуджа“ по искане на хората от три блока

0

 Без парково пространство за разходка и игра на домашни кучета ще бъде теренът край блокове №26, №27 и №9  в най-големия кв. „Бузлуджа“ във Велико Търново. За обекта Общината ще търси друга локация, която е по-отдалечена от жилищните сгради. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Деян Хаджийски по време на среща с жители на квартала.

Деян Хаджийски обясни на хората, че лично кметът на старопрестолния град Даниел Панов е разпоредил спирането обекта, след като е разгледал исканията на живеещите в района на трите блока. А теренът, който бе предвиден за площадка за кучета, ще бъде облагороден, залесен, предвижда се поставяне на пейки, могат да се монтират уреди за игра на децата и за спорт, каза още Деян Хаджийски. Той посъветва местните да изберат как точно да изглежда зелената площ.

„Винаги се стремим към диалог и разбирателство с хората – това е моделът, по който ГЕРБ работи за намирането на решения по спорни въпроси, какъвто се оказа този с площадката за кучета в кв. „Бузлуджа“. Подобен обект е нужен за хората в квартала, но мястото трябва да се прецизира. Кметът Даниел Панов веднага прояви разбиране и намери решение, за да няма напрежение сред хората в квартала“, обясни Деян Хаджийски.

Жителите благодариха за бързата реакция и диалога между местна власт, общински съветници и граждани.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *