Общинското дружество „Обредни дейности“ ЕООД ще има нов, временен управител до провеждането на конкурс

0

 

 

Досегашният управител на общинското дружество „Обредни дейности“ ЕООД Методи Петров е подал заявление за прекратяване на договора му и назначаването на нов управител до провеждането на конкурс. На неговото място ще бъде назначен досегашният счетоводител Даниела Дончева, ако ПК по Икономически въпроси и Великотърновски общински съвет приемат предложената рокада.

Кадровата промяна е изненадваща, предвид устойчивите добри финансови резултати и дългогодишната успешна дейност на Методи Петров. Искането му за прекратяване на договора е на основание т.3 от раздел VII на договора и ще влезе в сила от 17 септември тази година. В материалите за рокадата се посочва, че дружеството има подновена материално-техническа база и разполага с нужния кадрови потенциал, финансово независимо е и покрива всички текущи и дълготрайни разходи със собствени средства. Финансово обезпечение е от собствени приходоизточници.

До края на тази година предстоят конкурси за избор на нови управители на всичките общински дружества – медицински и търговски. За целта Общинският съвет изработи нови правила за допуск до конкурсите, а процедурата по избор на комисии, които ще журират кандидатите са почти финализирани.

На снимката е дългогодишният управител на дружеството Методи Петров

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *