Влади Ампов – Графа подари на Junior Band песента, която го направи известен още на 10 години

0
Една от най-популярните песни на Владимир Ампов – Графа „Мама, татко и аз“ влезе в репертоара на Junior Band. Прочутият оркестър на СУ „Емилиян Станев“ записа парчето, което вече си има клип и клипът бързо набира популярност в youtube.
„Идеята да изпеем тази песен е на Влади Ампов, той ни я предложи още в края на миналото лято, когато се засякохме на един фестивал. Децата от „Джуниър бенд“ я изпълняват в нов аранжимент, който Борислав Бояджиев – Борча направи специално за тях. Аранжиментът му е съобразен с инструментариума на оркестъра, дори и с „екзотичните“ инструменти в състава на духовите оркестри“, разказва диригентът на „Джуниър бенд“ Йордан Цветанов.
Камен Найденов, който е единственият 10-годишен музикант н „Джуниър бенд“, е основният солист в песента. Десислава Добрева, Сиера Лари, Атанасс Стоев и Александър Бартолов са останалите солисти, а в припева се включват абсолютно всички деца от бенда.
„Влади Ампов, който направи вокалните аранжименти, дойде при нас, за да запишем гласовете на децата. Направихме го в нашето студио, където записахме и всички инструменти. Децата за първи път участваха в създаването на такъв професионален продукт. Те записваха гласовете си едно по едно, по същия начин процедирахме и с инструменталните партии. Това е сложно за толкова малки музиканти, защото те трябваше да свирят собствената си партия, но да се съобразяват с общото темпо. Но децата се справиха много бързо“, допълва още маестро Цветанов.
Само за два дни е заснет и клипът. Директорът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ Васил Вълчев е предоставил на бенда и на снимачния екип голямата зала. Режисьор на клипа е Даниор Невста, анимациите и графиките са дело на италианеца Анди Ликари. Мастерингът е на Дейв Къч.
Песента „Мама, татко и аз“, прочула се с рефрена „Вече 10 години съм на този свят, но възрастните хора така и не разбрах…“, направи Влади Ампов – Графа популярен едва на 10 години. Това е първото парче, в което той пее заедно с родителите си – трио „Спешен случай“. Музиката и текстът са написани от неговия баща Кирил Ампов. Освен че е подарил песента на търновските деца, Влади Ампов – Графа и неговата компания „Монте мюзик“ са станали продуцент на парчето, което малките музиканти вече ще изпълняват по концерти и участия.
„Това е първият ни сингъл и се получи много жизнерадостна песен. Всички, които работиха по аранжимента, записите, снимките след това, успяха да уловят детското и да хванат настроението на хлапетата. Освен това е обърнато внимание на всеки инструмент, което е прекрасно, защото така всички деца присъстват в песента“, казва още Йордан Цветанов и признава, че без подкрепата и разбирането на директора на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска, бендът не би се справил с всички ангажименти, които има.
На 28 август „Джуниър бенд“ ще открие фестивала „Аполония“. За първи път възпитаниците на Йордан Цветанов участват в културните празници със самостоятелен концерт. Там бендът гостува под егидата на сдружение „Духовно огледало“ и Таня Костадинова.
Месец по-късно, на 28 септември и след това на 4 октомври, „Джуниър бенд“ ще свири с Плевенската филхармония. Бендът ще пътува на турне в Австрия в началото на есента, следващата година децата имат концерти в Чехия.
Клипът може да видите на:

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *