Дарители купуват 25 тона дини от български производител и ги предоставят на домове и социални институции

Доброволци от организацията „Гората.бг“  ще дарят 25 тона сладки дини на домове за деца, за възрастни хора, за хора с увреждания, и на социални институции. Утре, 3 август, след 8:00 ч. ще бъде публикуван линк, на който всички нуждаещи се могат да се запишат, за да получат безплатно по 1 палет (400 кг.) диня. В процес на организация е и осигуряването на безплатен транспорт.

Дините ще бъдат изкупени от бостан до Горна Оряховица, а производителят е българин, баща на две деца – честен, добър човек, който от 20 години развива производство на плодове и зеленчуци в малки до средни мащаби, без европейски пари и помощ от държавата, с много честен труд, посочват благодетелите.

Не искаме поредният български производител, отгледал чиста, вкусна и качествена продукция, да e принуден да я унищожи заради дъмпингов внос от субсидирани пазари, казват още от Гората.бг.

От организацията дават възможност и на всеки, които желае, да закупи палет диня от 400 кг. за около 100 лв. или половин палет, за да подари на възрастни хора, нуждаещи се, съседи, познати, да използва за собствени нужди, при единствено условие сладкият плод да се изяде и да не се препродава.

Средствата за благородната инициатива са около 5000 лева, като част от тях са от дарения на Гората.бг, а друга част от основателя на организацията Никола Рахнев и още няколко дарители.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.