Добри хора осиновиха над 90 кучета от общинския приют край Велико Търново. Млади хора и семейства с деца са новите им стопани

0

Над 90 бездомни кучета, настанени в общинския приют край Велико Търново, намериха своите нови стопани и дом. Толкова е броят на осиновяванията от началото на годината до края на юли. Осиновителите са предимно млади хора и семейства с малки деца, а всеки от техните нови домашни любимци е обезпаразитен, ваксиниран и кастриран.

Една от целите на общинския приют е насърчаване на осиновяването на кучета. Всеки желаещ може да посети на място обекта, намиращ се само на 10 минути от старопрестолния град – между селата Шемшево и Буковец. Подробна информация и снимки на четириногите се публикува постоянно и във Фейсбук страницата „Осинови от Велико Търново“ – https://www.facebook.com/OsinoviOtVelikoTarnovo.

Общо 130 кучета са настанени в приюта от януари до края на юли 2022 г. Преминалите са 354 – всички са обезпаразитени. Ваксинираните четириноги за периода са 247, 166 са чипираните шаровци, а 143 – маркирани. Кастрираните кучета са 147, като 63 от тях са доведени от граждани.

В приюта Община Велико Търново предлага безплатна кастрация на домашни и дворни кучета. Медицинските процедури се извършват в лицензираната амбулатория. Транспортът от населените места е безплатен. След кастрацията всяко куче получава чип, а стопаните се освобождават от такса.

Повече информация може да бъде получена на телефони 0884201234, 062619502 и 062619503, а също и при кмета или кметския наместник на съответното населено място.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *