История на хартията и средновековни игри в първата Семейна събота на 6 август в Етнографски музей Долна Оряховица

0

 

От 6 август започват новите издания на „Семейни съботи в музея”, които за трета поредна година ще де проведат в Етнографски музей Долна Оряховица. Фамилните занимания ще се проведат в пет поредни съботи до 3 септември.
Първата събота, на 6 август, ще запознае посетителите с историята на хартията и древните начини за нейното производство. Всеки посетител ще има възможност да опита със собствените си ръце по автентичен начин да сътвори хартиен лист, върху който да изпише свой девиз или любима фраза. Любопитните участници в Семейната събота ще могат да научат как да изработят свой слънчев часовник от хартия и как да боравят с него.


По традиция няма да бъдат пренебрегнати и любителите на игрите. За тях в двора на Етнографски музей Долна Оряховица ще бъде отделено специално място за състезания в различни средновековни игри, включително и стрелба с лък.

Ръководители и обучаващи в работните ателиета и игрите ще бъдат Стефан Стефанов, Симеон Цветков и Петър Стефанов от Национално дружество „Традиция“ регионален клон Велико Търново.
Работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство остава непроменен 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *