Жестоките катастрофи от последните дни помрачиха големия празник Преображение Господне. В Първомайци се помолиха за душите на жертвите

0
Кметът на Горна Оряховица уважи село Първоайци, което отбелязва своя празник в деня на Преображение Господне. Заедно с жителите на Първомайци се помолихме за душите на загиналите в катастрофи, за здраве и благополучие на селото, съобщи инж. Добромир Добрев.
Четирима свещеници участваха в молитвата, направиха водосвет и осветиха курбана, който Кметството подготви за здравето на първомайчани. Всички си пожелаха  да се сложи край на поредицата от трагедии, застигнали селото – в рамките на няколко дни двама младежи намериха смъртта си в катастрофи и това стана повод за общата молитва.
Вярвам, че молитвите ни ще бъдат чути, когато и ние сме отговорни на пътя. Хора, моля ви, бъдете разумни и предпазливи. Пазете себе си и хората край вас. Преди ден още един горнооряховчанин, в разцвета на силите си, загина в жестока катастрофа. Тази нощ четирима румънски граждани намериха смъртта си след тежък удар между Поликраище и Куцина. Да спрем тази черна серия, да шофираме внимателно и взаимно да се пазим, каза инж. Добрев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *