Румъния прати пет медицински хеликоптера за ранените при зверската катастрофа тази нощ, при която загинаха четирима

Румънската държава изпрати пет медицински екипи  с въздушни линейки – хеликоптери, за да транспортират ранените при зверската катастрофа тази нощ между Куцина и Поликраище. При инцидента загинаха четирима души, а седем бяха приети във великотърновската болница с различни наранявания. Машините кацнаха на летището в Горна Оряховица.

По информация от болницата, пострадалите пътници в румънския автобус, който катастрофира и се заби в спляла до пътя кола, са били хоспитализирани н хирургично и ортопедично отделение. В МОБАЛ са настанени седем души – трима турски граждани и четирима румънци.

Лечението на ранените ще продължи в страната им.

Припомняме, че поредният кошмар на пътя се разигра тази нощ около 2 часа на пътя Русе-Велико Търново. Автобусът с 24 пътници и двама шофьори пътувал от Истанбул за Букурещ. Машината е излязла от пътя и е помела спряната кола с нидерландска регистрация, в която не е имало никой. После автобусът се е ударил в дърво, но е продължил да се движи.  Трима от пътниците са затинали на място, четвъртият е издъхнал в реанимацията на търновската болница по-късно.

Двамата шофьори са задържани. Тествани са за алкохол, пробите са отрицателни. С разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването се поема от Националната следствена служба под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

сн. Times.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.