Първа копка на ново футболно игрище в Горна Оряховица

0

 

 

Първа копка на футболен терен с изкуствено покритие бе направена днес в Горна Оряховица. Кметът инж. Добромир Добрев и президентът на ОФК „Локомотив” Владимир Русев разбиха ритуалното шампанско в багера, а сред гостите на церемонията бяха управителят на фирмата-изпълнител „Енел Строй” инж. Емил Кълчишков, зам. кметовете на Общината инж. Деница Коева, Николай Георгиев, Григор Минков и Стефчо Алипиев, директорът на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова, екипът, работил по проекта.

Много години работим по този проект, опитвайки да намерим финансиране по различни програми. В крайна сметка го правим със собствени средства, които не са малко, но си заслужават. Всичко, което се отнася до децата и до спорта в Горна Оряховица е наш приоритет. Ще продължим да работим по спортната база и комплекс „Никола Петров”. Предстои ремонт на старите съблекални, каза кметът след първата копка.

Надявам се, че строителството ще приключи до края на зимата и още с възобновяването на подготовката за пролетния сезон младите надежди на горнооряховския футбол ще имат нов терен, който ще е подходящ не само за тренировки, но и за официалните им мачове, каза още инж. Добрев.

1 112 000 лева е стойността на проекта. Обществената поръчка за възлагането му бе спечелена от „Енел строй” ООД. Теренът е пред залата за акробатика. Размерите му са 68 на 100 метра с изкуствена тревна настилка и дренаж. Ще се изгради и специално осветление. Предвижда се и паркинг за 25 автомобила, успоредно на улицата между игрището и Стадиона. Комплексът ще е обграден с ограда и с два входа – главен от юг и по-малък от изток.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *