октомври 6, 2022

Падел корт замислят на терена на Цирковата площадка

 

Два падел корта със съпътстваща инфраструктура на територията на Цирковата площадка ще бъдат изградени, ако Общинският съвет във Велико Търново разреши. Офертата е на Клуб по тенис „Барс-Велико Търново“, който е създаден през 1999 г. и е участвал пряко или като консултант в изграждането на всички тенис кортове на територията на общината.

Намерението на клуба е първоначално да изгради един корт и в период на следващите 2 години ще бъде направен анализ за необходимостта от построяването на втори такъв. В първия етап е планирана инвестиция от 60 000 лв. без ДДС, като уточнението е, че цените са приблизителни и зависят от моментните пазарни стойности. За целта общината ще трябва да предостави под наем за срок от 10 години терен с приблизителна площ от 700 кв. м. За строителството ще бъдат използвани бетон, метални профили, оградна мрежа, трошен камък и стъкло и няма да бъдат генерирани отпадъци, посочва потенциалния инвеститор.

Ако предложението бъде одобрено ще има конкурс за наема, на който могат да се явят всички клубове, които ще отговарят на условията от общината. Любопитното е, че предложената минимална конкурсна цена е в размер на…46,00 лв. с ДДС. Иначе на целия терен на Цирковата площадка ще има обособени зони и съоръжения за различни спортни дейности – трасе за пъмп-тракт, баскетболно и волейболно игрище, както и за мини футбол.

Паделът е спортна игра, за чиято поява основен вдъхновител е тенисът. Една от основните причини за триумфа на падела като спорт е, че се играе лесно и не изисква високо техническо ниво. Може да се научи и без помощта на треньор. Необходими са няколко приятели, ракети и много желание. Играе се на игрище доста по-малко от това за тенис, затворено с прозрачни стени, и затова началната физическа форма не е от голямо значение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.