Забавления за всички възрасти предлага фестивалът „48 часа Варуша юг“

0

Хора от всички възрасти ще се забавляват заедно за 48 часа по време на най-големия фестивал във Велико Търново.

„48 часа Варуша юг“ обръща специално внимание на активностите за деца с две специални работилници, в които малките участници ще творят, докато научават любопитни подробности за архитектурата и за квартала.

„Измечтай Варуша юг“ е работилница, която кани децата на Велико Търново да съпреживеят квартала през творчество и интуитивна игра. Тя ще се проведе на 20 август (събота) от 9:30ч. – 13:30ч на площад „Съединение“ (пространството пред музей „Възраждане и учредително събрание“). Поканени да се включат са деца на възраст 7 – 12г., но има ограничение за максимум 25 участника с предварително записване.

По време на работилницата, децата ще бъдат насърчени сами да измечтаят своята алтернативна „Варуша юг“ – да представят своя уникален прочит на квартала и да го претворят във форми, образи и игра. Те ще могат да използват рециклируеми и отпадъчни безопасни материали – кашони, кутии, картонени ролки, текстил, въжета и др. Младите създатели ще могат да използват целия въображенчески потенциал в хода на напълно игрови процес, в който ще бъдат мотивирани да проявят самоинициатива, творчество и сътрудничество помежду си.

„Измечтай Варуша юг“ ще бъде водена от местни архитекти, дизайнери и артисти, вдъхновени от методите на учене чрез преживяване, placemaking (създаване на място) чрез временни намеси и въвличане на децата в решаване на градски казуси.

Всеки родител, който се чувства, че работилницата е подходяща за неговото дете, е поканен да попълни формуляр за участие тук  https://forms.gle/mZJDRrnm222cTRSn6

Събитието е безплатно, а децата просто трябва да дойдат с подходящи за цапане дрехи и обувки и д си носят вода за пиене.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1761234684243206

От 18:00 ч. на 20 август (събота) отново пред Конака ще има весели игри и детски кът в събитието „Игротека“.

Нека се забавляваме заедно и да празнуваме в нашия квартал. В игротеката ще има по нещо за малки и големи, казват организаторите. Те са подготвили работилница с листа и камъни, рисуване на лице за деца, игри с топка, детски кът за най-малките, свободен базар с детски дрешки и разни вкусотии за пробване.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1012409172787283

Всички останали събития от програмата на „Варуша юг“ също обещават много емоции за участниците от всички възрасти.

Пълната програма на фестивала можете да намерите тук: https://www.facebook.com/varushasouth/posts/pfbid0KXjWpCkBLJXzLiJjEKq1pYfNCGnwnz4sqEetFMrUv4B2vuRmyPRLCx2QQMyg9hVql

Интерактивната карта на фестивала е тук:

https://goo.gl/maps/6JPk8vnCtasmJ88dA

Фестивалът „48 часа Варуша юг“ се организира от сдружение „ВТ Ивентс“. Събитието получи финансирате по програма „Изкуство и култура“ на Община Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *