ГЕРБ – СДС тръгва на избори с цел да се върне стабилността в държавата. Представиха листата за IV МИР – Велико Търново

0

Най-важната цел на коалиция ГЕРБ – СДС на предстоящите избори е мнозинство в Парламента и излъчване на правителство, което да върне стабилността в България. В момента страната ни се тресе от кризи – икономическа, енергийна, миграционна, инфлацията е галопираща. Само ние от ГЕРБ – СДС имаме решения за излизане от тази изключително трудна ситуация. Това заявиха представители на коалицията при представяне на листата на ГЕРБ- СДС с кандидати за народни представители за 4-ти Многомандатен избирателен район – Велико Търново.

Да не забравяме какво е водило нашите предци по пътя на успеха на страната ни – девизът „Съединението прави силата“. Обединението ни като българи  е много важно, за да тръгнем по правилния път, а не по този, който извървявахме през последните седем месеца, каза областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов

У нас нямаме такъв прецедент с толкова много избори и затова най-важното е между политическите партии да има диалог, за да преодолеем кризите в държавата. В нашата листа има доказани професионалисти, показали през годините, че са милеели за региона и са работили за неговото благоденствие“, каза още Панов, който представи всички кандидати за народни представители от листата на коалицията. Тя беше регистрирана днес в 13,30 часа.

 

 

 

Водач отново ще бъде проф. д-р Костадин Ангелов. Той е завършил Медицинския университет в София, има магистърски степени – по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт. Проф. Ангелов е и магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство в София. От 2013 г. ръководи УМБАЛ „Александровска” в София.  Съавтор е на  два учебника по хирургия. В научната си дейност има редица публикации в български и международни списания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация. Получава признанието „Най-добър преподавател“ на студентите медици  от  випуск  2012 . През 2015 г. е удостоен с наградата „Проф. д-р Парашкев Стоянов” за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване.

Като здравен министър той преведе България през най-трудните периоди на пандемията от Ковид-19 – когато нямаше ваксини. След първите доставки, отново по времето на ГЕРБ и лично с неговата експертиза и съдействие отчетохме най-голям интерес към ваксинацията – процес, който вървеше с много добри темпове, въпреки все още тогава малкия брой ваксини. Народен представител в 45-о, 46-о и, 47-о Народно събрание и зам.-председател на Комисията по здравеопазване в 46-о и 47-о Народно събрание.

На втора позиция е Георги Недев – един от ярките представители на младите хора в ГЕРБ. Завършил е  „Спортна педагогика“ и е магистър по публична администрация. Собственик  на рекламна агенция. Втори мандат общински съветник във Велико Търново. Един от най-изявените състезатели и треньори по мотоспорт у нас, председател на СК по мотоциклетизъм във Велико Търново, президент и основател на ФК „Ботев“ Дебелец. Областен координатор на Младежи-ГЕРБ в Старата столица.

Трети е Димитър Николов – икономист, магистър по управление на човешките ресурси. Утвърден журналист и издател, председател на  Общински  съвет   Горна Оряховица 2019-2021. Собственик и управител на най-голямата извънстолична медийна група. От 2019 г. е председател на Българската асоциация на регионалните медии. Народен представител в 45-о, 46-о и, 47-о Народно събрание.

На четвърто място в листата е Росица Димитрова – магистър по „Социални дейности и здравноосигурителни системи“, завършила е и стопанско управление. Преподавател в Медицинския колеж и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Вече 15 години оглавява дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Била е заместник-министър на труда и социалната политика. Участва в разработването на съвременното  социално  законодателство.

След нея в листата е д-р Валентин Точков  – един от най-уважаваните, отзивчиви и обичани лекари във Велико Търново. Педиатър, ръководител на детското отделение във Великотърновската болница. Има много голям принос както за обновяването на отделението, така и за отличното му реноме Специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията. Експерт в сферата на общинското здравеопазване и общински съветник няколко мандата.

На шеста позиция е Станислава Стоянова – доктор по икономика и е преподавател в катедра „Мениджмънт” в Стопанската академия в Свищов. Завършила е и магистратура „Право” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, правоспособен юрист. Автор е на повече от 60 научни разработки в областта на икономиката, администрацията и управлението. Член е на Съюза на учените в България, както и на Асоциацията на преподавателите по управление и икономика на индустрията в България. Заместник-кмет на Община Свищов. Народен представител в 44-о Народно събрание.

Седми е д-р Емил Енчев, който е завършил медицина в Плевен. Веднага, след като се дипломира, се завръща в родния си Плоски Тръмбеш, където вече близо четвърт век работи като общопрактикуващ лекар. Има специалност „Обща медицина“. Хората го познават като съпричастен и отговорен, човек, на когото може да се разчита, и професионалист, който винаги е на разположение. Това се видя особено ясно и в коронакризата.

Следващият в подредбата на кандидатите за народни представители е Венцислав Георгиев – политолог, възпитаник на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, специализирал е „Международни отношения” и „Дипломация и национална сигурност”. Докторант е в катедра „Политология, социология и културология” на ВТУ.  Член на екип по проект за млади учени към Фонд научни изследвания. Заместник-председател на Общински съвет Павликени.

Стефан Бранзелов е магистър по финанси и банково дело. Втори мандат е председател на Общинския съвет в Златарица. В детайли познава работата на местната власт и общинската администрация. Местните жители ценят високо отзивчивостта и безусловната му готовност да помага за решаването на всички проблеми.

Росица Генчева е родена във Велико Търново, където завършва своето образование и стартира професионалната си кариера. Работи отлично в екип и притежава необходимите организационни умения. През последните пет години и понастоящем живее в Сухиндол. Мениджър по продажби в семеен бизнес.

Професионалният футболист и дългогодишен титулярен вратар и капитан на ФК „Етър Велико Търново“ Христо Иванов е следващият кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС. Понастоящем е и помощник-треньор на отбора и треньор на вратарите. В „Етър“ е от 2017 година и има много голяма роля по пътя на „виолетовите“ в професионалния футбол след завръщането им през 2016 година.

За място в Народното събрание ще се бори и Даниел Събев  -финансист и икономист и по образование, и по професия. Той е сред основателите на ПП ГЕРБ и активен член и до днес. Управител е на едно от най-големите предприятия във Велико Търново и региона, което е със стотици работни места и определя структурата на икономиката в общината. Отлично познава спецификите на бизнес-средата в региона и България, трудностите пред бизнеса, породени от непосилните цени на горива, енергоносители и материали. Разполага с необходимия опит и експертиза за намиране на неотложните верни решения за излизане от кризите.

На следваща позиция е Диана Попова – експерт с 24-годишен опит в сферата на рекламата и маркетинга. Рекламен мениджър на областния всекидневник „Янтра днес“. В детайли познава сферата на журналистика. Винаги държи на обективното представяне на фактите и показването на всички гледни точки. Нейна кауза е борбата с фалшивите новини. Един от първите членове на ГЕРБ, с активно участие в политическия и обществен живот.

За историка Емил Врежаков родолюбието е лична кауза.  родолюбец по душа и с дарба на художник. Любовта към историята го довежда във Велико Търново, където живее близо 20 години и помага за развитието на града. Защитил е докторска дисертация по история. Работи като уредник-специалист в отдел “Нова история” на Регионалния исторически музей. Сред най-активните членове на МГРЕБ във Велико Търново.

Радослав Рашков  е млад и активен човек, който живее в Горна Оряховица и гради кариера във Велико Търново, където работи в една от най-големите местни компании. По професия е мениджър с дългогодишен в сферата на частния бизнес, търговията и логистиката. Професионален спортист и футболист. В предизборната надпревара като кандидат на ГЕРБ-СДС влиза и Иван Митев –  един от най-обичаните и разпознаваеми актьори във Велико Търново. Завършил е ВИТИЗ „Кръстю Сарафов“. Солист е на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“. На сцена пред великотърновската публика е от 1984 година до днес, има над 100 главни роли в различни постановки. Задълбочено проучва историята на театралното дело и изкуство във Велико Търново и България, автор е на две книги по темата. Общественик, който няма нужда от представяне в старопрестолния град.

Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов благодари на великотърновци за номинацията. Той заяви, че няма да предаде Велико Търново и ще работи както досега за всички хора от региона. Подчерта и колко е важно обединението на всички партии в името на България. Трябва да се научим различията да ни обединяват, а да не ни разделят, подчерта проф. Ангелов. Той каза, че е време в страната ни да се сложи край на хаоса, лъжите и безпочвените обещания и даде пример със средствата, обещани от кабинета на Кирил Петков за лекарите и медицинските специалисти, които така и не са били дадени.

Проф. Ангелов заяви също, че кампанията на ГЕРБ – СДС ще бъде честна и на хората ще се казва истината в очите, но и ще се дават решения за преодоляване на всяка една от кризите.

По време на представянето на листата беше подчертано също, че в последните месеци държавата е изпълнявала един вид наказателен вот към местното самоуправление, като е липсвал какъвто и да е диалог с общините.

Притесняваме ме слоганът на „Продължаваме промяната“ „Да завършим започнатото“, който е на път да се превърне в „Да довършим държавата“, каза Димитър Николов, който е трети в листата на ГЕРБ-СДС.

От партията заявиха, че ще целят най-малко три мандата във Велико Търново, а на национално ниво достатъчен брой народни представители в Парламента за сформирането на стабилно и работещо правителство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *