21-годишна родилка е починала в болницата

0
21-годишна родилка е починала в болницата във Велико Търново.  Д.С. от Горна Оряховица е постъпила без родова дейност, но с просрочен термин за раждане на 20 август в 10.00 часа в АГО в болницата в Горна Оряховица. Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания на Д.С. не е установена патология, съобщават от горнооряховската болница.
Младата жена е посещавала редовно женска консултация, като нейната бременност е била наблюдавана. След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и насрочена дата за него.
На 26 август, от 9:00 часа е извършено класическо цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето Бебето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.
Един час след приключване на операцията, започва обилно кървене, като са предприети незабавно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози. Поради усложненото състояние на родилката, е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ с реаномобил и реанимационен екип.
Приета е в АГО на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ на 26 август в 12:30 след спешен консулт в горнооряховската болница. Родилката е била в изключително тежко общо състояние, уточниха от болницата. След преценка на дежурния екип са започнати реанимационни мероприятия и е направена спешна операция за премахване на матката. След операцията пациентката е преведена в ОАРИЛ където реанимационните мероприятия продължават. Въпреки положените усилия, в 10:00 настъпва смъртта.
От ръководствата на двете болници изказват съболезнования на близките на починалата родилка.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *