Георги Недев пред европейски лидери: „Старите водопроводи и безводието са сред основните проблеми в малките градове и села“

0

Финансова подкрепа от ЕС е единственото бързо решение

 Един от основните проблеми на малките градове и населени места както във Велико Търново, общината и областта, така и в цяла България, е остарялата ВиК-инфраструктура. Нужни са средства както за нови водопроводи, за да няма безводие в 21-и век, така също за канализация и пречиствателни станции. Тези въпроси постави кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Георги Недев пред европейски лидери по време на EPP4YOUTH – първото по рода си младежко издание на групата на Европейската народна партия /ЕНП/.

Важната за българските граждани тема Георги Недев обсъди с председателя на ЕНП Манфред Вебер и с българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Европа бе готова да отвори програма, по която да се финансират ВиК-проекти за населени места с население между 2 хиляди и 10 хиляди души. Подобна възможност имаше и в Плана за възстановяване и устойчивост. Заради забавяне и некомпетентност работещ План все още нямаме, посочи Георги Недев.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС говори с Манфред Вебер и за липсата на свежо европейско финансиране за България вече втора поредна година. След „промяната“ новите европейски програми с хоризонт до 2027 г. и Планът за възстановяване са в замръзнала фаза – средства за страната все още няма.

„В антикризисната програма на ГЕРБ-СДС е предвидено бързо размразяване на оперативните програми и мерки за безвъзмездно финансиране дори по програми, които още не са одобрени. Също и напредък по Плана за възстановяване, което е базов приоритет на ГЕРБ“, коментира Георги Недев. Той подчерта, че ГЕРБ е политическа сила, която се ползва с високо доверие в европейските институции и има решения за изход от кризите.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *