Пъстър празник със забавления събра стотици приятели на Зоокът Павликени за 55-я му рожден ден

0

 

 

Стотици малки и големи приятели на Зоокът Павликени отпразнуваха заедно 55-я рожден ден на единствената зоологическа градина във Великотърновска област. Пъстър празник с много анимации за деца, забавни игри, танци и изненади бяха подготвили организаторите от Община Павликени и екипа на зоопарка.

„Повече от пет десетилетия нашият Зоокът се е развивал, увеличавали са се животните тук, полагали са се грижи за тях, за да можем сега да се поздравим и да посрещнем нашите скъпи гости тук. Днес Зоокътът е един от най-важните туристически обекти в нашата община. Затова ние влагаме много грижа, много желание и правим всичко нужно, за да го поддържаме на високо ниво – чист, подреден, спретнат, с разнообразие от животни, които са добре отглеждани и за които е създадена добра среда за живот“, каза в словото си кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Той поздрави целият екип на зоопарка и благодари на всички за подкрепата.

С много благодарности за всички доброжелатели на Зоокъта се обърна настоящият началник Сезаин Мехмедов. „Ще продължа да влагам силите си за разцвета на Зоокъта“, каза той.

Незабравимо събитие бяха подготвили домакините за децата. В един от специално наредените кътове те се забавляваха с фейспейнтинг, а на много от тях лицата им бяха изрисувани като тигър, лъв или вълк. В друг кът можеха да си поставят временна татауировка с любимите си животни. Кът с маски очакваше любопитните в друга част от зоопарка. Там беше разположен и специален фотокът.

На централната поляна пък всички се забавляваха с музика и танци, но научиха и много за животните и тяхното опазване. Децата пуснаха и 55 балона в небето – по един за всяка година от любимия им зоопарк.

Рождения ден беше и време за признателност. На първо място бяха почетени посмъртно основателите на зоокъта – Димитър Янков и Тодор Димитров. И двамата бяха отличени с почетни плакети, които получиха техните наследници. Техните усилия водят до официалното обявяване на Зоокът Павликени на 21 септември 1967 г. През годините двамата основатели и много техни съмишленици са полагали усилия, за да може в павликенския зоопарк да има нови животни, да се построят нови клетки, да се посрещат нови и нови посетители.

За подкрепата си плакети получиха и управителите на всички фирми – дарители на Зоокъта: „Максима България“, магазини „Абсолют+“, „Агрофарм- ГМ“ ООД, ЗППК „Напредък – Батак“, СД „Карина – Донев и Доневи“, ЗК „Златен Клас“ с. Недан, ЗКПУ „Доверие“ с. Сломер, ОК „Начало“ гр. Павликени, „Спасови и Стиви“ ООД гр. Велико Търново.

На входа на Зоокъта беше подредена фотодокументална изложба, която разказваше историята на зоологическата градина.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *