Гордеем се с нашата Мила! Редактор на „Болярски новини“ съучаства във великолепна изложба с дърворебза, шевици и ажурени шалове

0

И друг път сме разказвали за хобито на нашия редактор Мила Милчева. И други местни и национални медии са отразявали изяществото й като майстор на шевиците, но тази вечер тя, заедно с още двама великотърновски творци, трогнаха ценителите със съвместна изложба – съзвучие от дърворезба, шевици и ажурени шалове. Мила, дърворезбарят и полковник от запаса Евгени Пенчев, и тъкачката от Самоводската чаршия Миглена Чаталова очароваха посетителите на изложбените зали във Велико Търново.

На Кръстовден експозицията откри проф. Радослав Радев, а гости на арт-събитието бяха много колеги, приятели и творци от болярския град. Авторите на изложбата бяха поздравени от бригаден генерал Иван Маламов – началник на НВУ и от заместник кмета Нейко Генчев.

Ценителите могат да видят 122 шевици в дърворезба, изящни дървени гребени и уникални ажурени шалове, направени с много майсторство, любов и прецизност. Най-интересното е, че всеки от тримата автори е работел самостоятелно, без да знае какво точно майстори другия, но изненадата и крайния резултат са дали името на изложбата – „Съзвучия“.

По думите на проф. Радев всеки от тримата е творил като себе си и може би затова са се срещнали истински, а в срещата им народната памет е вечна.

Снимки: в. „Борба“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *