Районна прокуратура – Велико Търново  е домакин на специализиран обмен на магистрати, организирани от CEPOL и Европейската мрежа за съдебно обучение

0

 Специализиран обмен на магистрати, организирани от CEPOL (Агенция на Европейския съюз, която чрез обучения насърчава сътрудничеството в областта на правоприлагането на европейско и международно равнище) и от Европейската мрежа за съдебно обучение, се провежда в Районна прокуратура-Велико Търново в периода 12-16 септември 2022 г. В него участват прокурорът при Националната прокуратура на Франция със седалище в гр. Париж Жан Баптист Бужеро и Саша Тричкович – съдия при Първоинстанционния съд на гр. Димитровград, Република Сърбия. Домакини на обучението са прокурорите от Районна прокуратура-Велико Търново Цонко Кръстев и Калина Гроздева.

Магистратите от Френската република и Република Сърбия се срещнаха с Тихомир Шабов, районен прокурор на Районна прокуратура-Велико Търново, като бяха запознати в детайли с работата на българската прокуратура, наказателно правораздаване и с дейността на разследващите органи.

В програмата на обмена е предвидено запознаване с българската правна система, посещение на Следствения отдел при Окръжна прокуратура-Велико Търново, на Затворническо общежитие от закрит тип-Велико Търново при Затвора в гр. Ловеч и на Областна служба „Изпълнение на наказанията“-Велико Търново, както и на съдебни заседания.

районна, прокуратура, велико търново, домакин, среща, обмен, магистрати, ЕС

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *