Радослав Рашков, кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС: Да възпитаваме децата си в трудолюбие, обич към Родината и почтеност е пътят, за да ни има като народ

0

 

Не две, а три и повече дини под мишница носи успешно от години амбициозният и енергичен мениджър Радослав Рашков от Горна Оряховица. 35-годишният мъж гради успешна кариера в една от големите компании в региона, играе футбол и е глава на здраво и сплотено семейство. Знае, че с добра организация, дисциплина и много труд, в живота могат да бъдат постигнати големи успехи. Същите принципи, както и почтеност, и честен диалог с избирателите, важат и за политиците, казва кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС за 4-и многомандатен региона – Велико Търново.

Радослав Рашков е роден в Горна Оряховица, завършил е Спортното училище в старата столица и е приел футбола като своя съдба и голяма страст. Играл е в тима на юношите на СК „Боляри“, после в „Етър“. Година и половина бил в отбора на  Търговище, после се върнал в „Етър“, когато отборът влязъл в А група. След това получил предложение от футболния клуб в Любимец. През 2014 година се прибрал в Горна Оряховица, където повече от година ритал в местния „Локомотив ГО“, докато тежка контузия на коляното не го отказала от професионалния футбол. Страстта по зеления терен обаче не го напуснала и затова продължил в павликенския клуб, а от 2017 година насам играе за    „Янтра“ – Полски Тръмбеш.

От 2016 година Радослав Рашков е част от екипа на една от най-големите търговски фирми в региона. Признава, че колективният  дух, чувството на колегиалност и подкрепата от ръководството са силен мотив да продължава да се развива в кариерата си.  Със своята диалогичност и усет към хората, той поддържа отлични отношения с партньорите и клиентите на фирмата. Убеден е, че честният диалог и принципните отношения трябва да са в основата и на политическото израстване. 

През свободното си време Радослав Рашков обича да пътува в различни кътчета на България, за да се наслаждава на невероятните ни планини. Той и семейството му са пребродили Рила, Пирин, Стара планина, но сърцето му е запленено от Родопите. Магичната планина  е покорила и всички около него. Всичко започнало с посещение на завод в Девин по професионална линия, от там следвала разходка до Триград, Ягодинската пещера и Дяволското гърло, и още забележителности в региона.  Огромните масиви от борова гора, полегатите склонове на Родопа планина, гостоприемството на местните хора са само част от очарованието на този регион, казва Рашков.

Той и прекрасната му съпруга Мария предали обичта си към българската природа и на своите близнаци – осемгодишните Иван и Димитър. Избрали им едни от най-хубавите мъжки имена, за да са кръстени на дядовците си и да се пази традицията в рода. Момчетата на Радослав и Мария вече упорито вървят по пътя на своя баща и тренират футбол в школата в Горна Оряховица, но това не им пречи да са отличници в училище и да залягат здраво на любимата си математика.

Дори да не се реализират професионално като футболисти, спортът ще ги научи на дисциплина, да са отборни играчи и да вярват на човека до себе си, казва гордият баща. Той признава, че е по-строгият в семейството и това не е случайно, защото самият е бил възпитаван от военен.

Радослав Рашков е избрал да стане част от силната листа с кандидати за народни представители на ГЕРБ, защото е представител на младото поколение в България, което знае какво иска и може да го направи. Хора с добра репутация, отдадени на професията си и на изконните български ценности, могат и трябва да управляват страната, а партия ГЕРБ, с която съм свързан от 2014 година, е олицетворение на тези принципи, казва Радослав Рашков. Той е убеден, че ГЕРБ е единственият шанс на България да излезе от тресавището на хаоса през последните седем месеца и е готов да работи с пълни сили това да се случи. Защото бъдещето е на работливите, здраво стъпили на земята хора, които дори да не са възпитаници на световни университети, могат да свършат много полезна работа за обществото, казва още кандидатът за народен представител.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *