Проф. Костадин Ангелов: Магистрала „Хемус“ остава основен ангажимент на ГЕРБ-СДС

0

Северна България изостава от Южна. Във всяко отношение – жизнен стандарт, пари от чужбина, инвестиции, икономика. Защо ли? Защото я няма АМ “Хемус”.

Спряха я Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. И изкрещяха, че Северна България и Велико Търново не важни.

По-важно бе да купуват газ през посредници и да богатеят на гърба на хората.

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона проф. Костадин Ангелов. И показа как вече втора година десетки строителни машини стоят на временен паркинг край великотърновското село Куцина, вместо да работят по един от двата най-важни инфраструктурни обекта за Северна България. Другият е АМ „Русе-Велико Търново“, с чието спиране Кирил Петков също се похвали.

„Пътищата са кръвоносната система на всяка икономика. Не съм го измислил аз, пише го във всеки учебник по икономика. Казано просто – където има пътища, там има пари и добър живот. Затова „АМ „Хемус“ продължава да е основен приоритет на ГЕРБ. Строяхме я и ще я завършим. И ще обединим Севера с Юга. Защото Стара планина е много красива и не може да бъде разделителна линия между българите“, категоричен е проф. Костадин Ангелов.

Спирането на АМ „Хемус“ води до две загубени години за цяла Северна България – за хората, бизнеса, доходите, жизнения стандарт. Въпреки всички пречки, причинени от „промяната“, в управленската програма на ГЕРБ е поет ясен ангажимент строителството да продължи и магистралата да бъде завършена до 2026 година. Голямото предизвикателство ще бъде „размразяването“ на спрените строителни дейности и преодоляването на нанесените огромни щети върху вече изградените, но невъведени срочно в експлоатация огромни съоръжения.

https://fb.watch/fE2Av13Ojt/

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *