декември 4, 2022

Гросмайстор Радослав Димитров спечели турнир по шах в Приморско

От 13 до 21 септември в комплекс „Форест Бийч“ се проведе седмото издание на Primorsko chess festival. В неговата програма имаше два турнира – открит за всички желаещи и за шахматисти с международен рейтинг до 2200.

Шахматен клуб „Етър“, съвместно с Международна ФИДЕ академия „Булчесс“, бяха осигурили на участниците както отлични преференциални условия за настаняване, така и награден фонд в размер на 10 000 лева. Рекорден брой състезатели – 86 в първия турнир и 135 във втория, взеха участие във фестивала.

Победител в открития турнир еднолично стана великотърновският . С постигнатите 6 победи и 3 ремита той не допусна никакво съмнение в превъзходството си и напълно заслужено завоюва купата. Трима състезатели с по 7 точки заеха местата в класирането след него, като по допълнителни показатели второто остана за рейтинг фаворита Stamatis Kourkoulos-Arditis от Гърция. Трети е гросмайстор Мартин Петров, а четвърти остана Димитър Даскалов. Турнирът за шахматисти с рейтинг до 2200 бе спечелен от Горан Кръстев.

Традицията на турнирите в комплекс „Форест бийч“ ще продължи и през следващата година, като са предвидени 4 събития в рамките на юнския Фестивал Ропотамо от 1 до 16 юни.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *