Симеон Сакскобурготски във Велико Търново: Трябва да сме единни! Целите се постигат с обединение, а не, като се делим

0

Трябва да сме обединени. Целите се постигат с обединение, а не като се делим и гледаме само политически интереси. Трябва да помним историята, уроците и поуките от нея.,

Това заяви във Велико Търново Симеон Сакскобургготски. Той участва в  Национална кръгла маса, организирана от Сдружение „Велико Търново – историческа и духовна столица на България“. Подкрепям изцяло идеята  за правен статут на Велико Търново като историческа и духовна столица, както и това важни държавни институции да имат седалище тук. Този статут не трябва да има само символно значение, а да бъде реализирана административно с общи усилия на всички тук, заяви в края на форума Симеон Сакскобуготски.

Гордея се с това, че съм внук на цар Фердинанд, гордея се, че носих титлата княз Търновски, каза още Симеон II на форума.

Дискусията „Велико Търново – историческа и духовна столица – правно положение  и перспективи“ беше един от акцентите в Деня на Независимостта. В нея взеха участие водещи юристи, конституционни съдии, историци, архитекти и общественици, представители на културните индустрии, туризма и опазването на историческото наследство. Престижният форум се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.

още по темата очаквайте утре

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *