ноември 28, 2022

Проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ-СДС има решение за най-важните проблеми в област Велико Търново и страната

Над 100 срещи с повече от 4000 граждани проведоха кандидатите за народни представители от коалицията

Галопиращата инфлация, притеснения за плащането на сметките, повишението на тока, растящите цени на хранителните продукти, лекарствата и горивата, намалената покупателната способност и все по-свитите семейни бюджети. Това са част от най-наболелите проблеми, които жителите на област Велико Търново са поставили пред кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС по време на предизборната кампания през изминалия месец.

Посетихме всички 10 общини, проведохме над 100 срещи, както в общинските центрове и по-малките населени места, така и в кварталите на Велико Търново, разговаряхме с повече от 4000 граждани от всички възрасти, както и с представители на всички сектори – здравеопазване, бизнес и предприемачество, култура и изкуство, право и правосъдие, местна власт, спорт, туризъм и др. Това съобщи днес водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Четвърти многомандатен избирателен район Велико Търново проф. Костадин Ангелов.

 

Сред останалите теми, които вълнуват избирателите от региона, са спрените инфраструктурни проекти – магистралите „Хемус“ и Русе-Велико Търново, безводието, ниското заплащане на заетите в здравеопазването и др. 25 места в региона и отделни части от областния център имат сериозни проблеми с водоснабдяването и качеството на водопроводната мрежа. На преден план остават и подобряването на третокласните и четвъртокласни пътища, както и спрените проекти с регионално значение като Присовските завои, Северният пътен възел, Интермодалният терминал в Горна Оряховица и др, посочи проф. Ангелов. Той подчерта, че в програмата на ГЕРБ-СДС има ясно разписани решения за решаване на проблемите в страната, сред които и конкретни мерки  за  цените на газ, ток и горива. Компенсациите за ток и газ ще продължат, като ще намерим решение как да компенсираме и цената на газа за битови и небитови потребители, подчерта проф. Ангелов.

По отношение на заплатите в здравеопазването той изрази недоумението си защо бяха спрени допълнителните възнаграждения в размер на 600 лв., 360  лв. и 120 лева от 1 юни на всички  работещи в системата, както и 1000 лева за работещите на първа линия. Не разбираме защо не се индексират заплатите на работещите в центровете за спешна помощ и в РЗИ, при положение че бяха запланувани. Нямаме обяснение защо работещите в спешна помощ не получават полагащите им се купони. Тези неща ще бъдат коригирани с новия бюджет за 2023 година, добави водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Изграждането на магистралите и подобряването на инфраструктурата продължава да бъде сред основните приоритети на коалицията. Ще се опитаме да предоговорим някои части от Плана за възстановяване и устойчивост, след като ВиК сектора беше изваден от „промяната“, каза още проф. Ангелов.

Той заяви още, че твърдо ще отстоява ангажимента си към избирателите за въвеждане на строги екологични норми и денонощен мониторинг, включително от  чуждестранна лаборатория, по отношение на „Короношпан“, за да се гарантира чистота на въздуха  за великотърновци.

Поели сме ангажимент още на първото заседание на Министерски съвет да бъде променено и условието за църквите и манастирите, за да не плащат те промишлен ток.

Изграждането на 4000 спортни игрища в училищата с национално финансиране и средства от европрограми е само една от много мерки, залегнали в програмата на ГЕРБ-СДС в частта за развитие на спорта.

сподели, че.

„Година и половина некадърно управление и безхаберие си проличаха навсякъде, но най-вече то се отрази на джоба на гражданите. Местната власт също е изключително притеснена от зимата, която ни очаква  В общините се чудим как да заплащаме за електричество, за социални дейности, за ученически спорт и т.н., заяви  областният председател на ПП ГЕРБ инж. Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

За 10 години не съм виждал такава управленска програма, каквато предлага днес ГЕРБ-СДС. В нея има решение за всеки кризисен момент във всяка сфера, категоричен е Даниел Панов.

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *