Работната група за Местен референдум ще заседава утре на обед, поканени са всички заинтересовани търновци

0

 

Второ заседание ще проведе утре – петък 30-ти септември от 12.00 ч. в зала 302 на Община Велико Търново. На заседанието освен съветниците и представителите на институциите, които имат отношение към чистотата на въздуха, са поканени и граждани, уточни на днешното заседание на Великотърновски общински съвет председателят му Венцислав Спирдонов.

Той информира, че членове на работната група са се свързали с професор по химия, тъй като въпросът за Местен референдум не касае само предприятието на „Кроношпан“, а е всеобхватен, експертен и засята и химическа експертиза. Освен това комисията е влязла в контакт и с професор по екологично право, от когото също се чака професионално становище.

На днешното заседание съветниците взеха решение да удължат срока на работната група до излизане с решение. Припомняме, че преди месец местните парламентаристи инициираха процедура по стартиране на допитване до гражданите на общината относно влиянието на „Кроношпан България“ върху общественото здраве и околната среда. Задачата на групата е да формулира ясни и конкретни въпроси за местния референдум. В нея освен общински съветници влизат експерти от РИОСВ и РЗИ с възможност да се привлекат и представители на гражданското общество.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *