ноември 30, 2022

Театърът във Велико Търново обяви конкурс за плакат сред студентите по графичен дизайн във ВТУ

Великотърновският театър обяви конкурс за плакат сред студентите по графичен дизайн при Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Победителят в творческото състезание ще спечели парична премия от 300 лв. и ще бъде ангажиран с изработването месечния афиш до края на театралния сезон.
Конкурсът е съвместна инициатива на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ и катедра „Графичен дизайн и визуална комуникация“ при ВТУ с ръководител доц. д-р Красимира Друмева. Целта е да се създаде поле за изява на младите художници, както и да бъдат приобщени към развитието на културния живот във Велико Търново.
Афиш за месечна програма в три варианта – за печат, за онлайн реклама и за флайър, заедно с нова бланка за билет ще трябва да изработят студентите. Над учебната задача с конкурсен характер до края на октомври ще работят третокурсници от специалност „Графичен дизайн и визуална комуникация“. Идеята е да се създаде единство по отношение на дизайна на рекламните материали на театъра – от бланката за билет до афиша.
Жури с председател доц. д-р Красимира Друмева ще оценява студентските разработки. Носителят на втора награда ще има възможност да изработи дизайна на билета. Той ще получи „Златен билет“ от МДТ, който включва четири безплатни посещения на театрални представления, и книгата на летописеца на театъра Иван Митев „Театрални мигове от вечността 1870-2022 г.”

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *