17 са задържани по време на мащабна полицейска операция в областта! Проверяват заложни къщи, складове, магазини, автомобили и др. (СНИМКИ)

0

Мащабна полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност стартира рано тази сутрин в област Велико Търново. Проверяват се частни адреси, заложни къщи, търговски обекти, пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, автомобили, лица и др.


В рамките на днешния ден са проверени общо 22 адреса, 10 заложни къщи, 13 склада за дърва и сечища, 10 пункта за черни и цветни метали, 7 офиса за бързи кредити, 26 търговски обекта, 639 лица и 497 автомобила.

Образувани са 12 бързи досъдебни производства, разкрити са 25 престъпления и са повдигнати обвинения на 4 лица. Съставени са 7 предупредителни протокола, задържани са 17 лица.

Съставени са 33 акта и са наложени 118 глоби по фиш. Връчени са 27 електронни фиша, издадени са 6 заповеди за налагане на принудителни административни мерки. Заснети са 58 видеоклипа за скорост.

Установени са петима водачи, шофирали под въздействието на алкохол и един – след употреба на наркотични вещества.
По време на акцията на различни места в областта са разположени и мобилни контролно-пропускателни пунктове – целта е недопускане на груби нарушения на пътя

Операцията ще продължи до 2 октомври.

снимки: ОД МВР

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *