От „ВиК Йовковци“ ООД твърдят, че вече няма проблем с водоснабдяването в село Драганово

 

 

Ръководството на „ВиК Йовковци“ ООД информира в писмо кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов и областния управител инж. Георги Гугучков за решения проблем с водоснабдяването на село Драганово.

„Във връзка с множеството протести, организирани през последните две години за проблемите с водоснабдяването на село Драганово, община Горна Оряховица, информирам, че към настоящия момент в селото няма режим на водоподаване. Осигурено е нормално водоснабдяване и качествена питейна вода от язовир „Йовковци“, се казва в писмото.

Съгласно своите заявени ангажименти и възможностите „ВиК Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново изпълни аварийна подмяна на 845 метра на напорния водопровод Ф 200 от ПС с. Драганово до моста на река Янтра, след което по същия не са констатирани аварии, резервоарът се пълни нормално и няма проблем с водоснабдяването.

Общата дължина, подлежаща на подмяна в село Драганово и над 50 км., което показва, че това не отменя необходимостта, както в селото, така и във всички селища, да се извърши ускорена пълна подмяна на амортизираната ВиК мрежа при възможност с финансиране, което не се отразява на цената на водата на всички потребители в цялата Великотърновска област, уточняват от ВиК дружеството.

Снимка: архив от протестите заради безводието

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *