ноември 28, 2022

206 849 жители на областта с право на глас, в девета секция в Свищов минаха на хартиени бюлетини

206 849 жители на Великотърновска област имат право да гласуват на предсрочните парламентарни избори днес, сочат данните на РИК. Това означава, че избирателите в IV Многомандатен избирателен район са намелели с 2 000 спрямо предходните избори през ноември миналата година.

412 са секциите в областта, а  в  295 от тях гласуването ще протече с една машина. В 12 секции са разположени по две машини: 9 от тях са Велико Търново и по една в Лясковец, Горна Оряховица и свищовското село Царевец.

Само с хартиени бюлетини ще се гласува в 92 секции, тъй като там избирателите са под 300 души, а четири секции са подвижни. Разкрити са девет допълнителни болнични и специализирани секции в областта: в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, в Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация (СБПЛР) „Минерални бани“ в Полски Тръмбеш, в Дома за стари хора в сухиндолското село Горско Косово, в Дома за стари хора в Караисен и в Болницата в Павликени и в санаториума в Овча могила, Болницата в Свищов, както и в Сектор „Арести” – Велико Търново“.

Изборният ден в областта е започнал нормално, а в девета секция в Свищов се е преминало към гласуване с хартиени бюлетини, тъй като машината е отказала още сутринта. Според техника на „Сиела Норма“ повредата не може да бъде отстранена, затова от РИК са взели решение да се премине към хартиено гласуване.

В няколко секции са се наложили замени на членове в самия изборен ден, но това не спъва самото гласуване.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *