Деца с увреждания се запознаха с работата на магистратите във Велико Търново

0
Потребители на Дневния център за деца с увреждания „Дъга“ в старата столица посетиха Районен съд – Велико Търново.
Младите хора, придружавани от техните възпитатели, бяха посрещнати от г-н Младен Димитров, административен ръководител-председател на ВТРС, като в срещата се включи и г-н Цонко Кръстев, прокурор от Районна прокуратура – Велико Търново.
 Двамата магистрати представиха пред потребителите на Дневния център професиите „съдия“ и „прокурор“, функциите на съда, видовете дела, които разглежда и отговориха на отправените множество въпроси от страна на по-любопитните младежи. Съдия Димитров и прокурор Кръстев показаха на своите гости как изглежда съдебна зала, как се разполагат страните в нея по време на съдебен процес, каква е ролята на адвокатите, какви са тогите на магистратите и др.
Така гостите имаха възможност да научат повече за работата на съдебната система по един достъпен и адаптиран съобразно техните специфични потребности начин.
Посещението на Районен съд – Велико Търново е част от планирана програма на ДЦУД „Дъга“, целяща да запознае потребителите с работните места на хора, упражняващи различен тип професии.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *