Нищо и никой не може да спре пияните и дрогирани шофьори на пътя! Сред поредните нарушители има и рекордьор с 2,37 промила алкохол

0

Трима пияни зад волана и един дрогиран са установени от полицаи през почивните дни в  региона. С това се затвърждава кошмарната тенденция водачи, употребили алкохол или наркотици, да сядат зад волана и да карат, без да имат притеснение от нищо и от никого.

Вчера около 04,00 ч. в Стражица е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 21-годишен от с. Кесарево. При проверка на водача за употреба на алкохол, дрегерът е отчел 1,29 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР, срещу него е започнато бързо производство.

Тази нощ в Елена е извършена проверка на лек автомобил  «Субару», управляван от 36-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,42 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувана е преписка.

В петък в 01,20 ч. в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 29-годишен от с. Недан. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,37 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Водач, употребил наркотични вещества е установен в Свищов. В петък срещу събота в хода на специализирана полицейска операция в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Рено», управляван от 19-годишен от с. Долна Студена. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *