Деца от Велико Търново направиха дарение на павликенския зоокът. Решили на 15 септември да не купуват букети, а да съберат пари за добра кауза

0

Дарение за Зоокът Павликени направиха учениците от II д клас на великотърновското училище „Св. Патриарх Евтимий“. В началото на учебната година те решили вместо за букети да съберат средства за добра кауза. С малко насочване от родителите се спрели на идеята да дарят сумата на единствената зоологическа градина във Великотърновска област, която е и любимо място за много техни връстници.

Целият клас посети Зоокъта и връчи кутията със събраните средства на управителя Сезаин Мехмедов. Децата разказаха, че много обичат животните, а класът често провежда благотворителни инициативи.

Своята благодарност към второкласниците изразиха и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и заместник-кмета инж. Анастасия Вачева. „Всяка подадена ръка за нас е добре дошла“, сподели кметът. Той припомни, че цялата издръжка на зоокъта се осигурява чрез общинския бюджет и чрез дарения.

Сезаин Мехмедов посочи, че дарителската каса се отваря от специална комисия на всеки два месеца. Тогава ще бъде отворена и кутията с дарението на второкласниците.

Гостуването продължи с разходка в зоопарка, а децата научиха много любопитни подробности от зоолога за близо 40 вида животни, които живеят тук. На тръгване учениците получиха красиво свидетелство за направеното дарение, както и пакети с лакомства.

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *