февруари 23, 2024

45 участници от цялата страна участваха в шахматен турнир в Стражица

0

 

 

На 15 и 16 октомври в Стражица се проведе 21-то издание на традиционния опен турнир.Той се организира от местния деятел Ахмед Мустафов със съдействието на общината под патронажа на кмета г-н Йордан Цонев. На откриването приветствие отправи председателят на общинския съвет г-н Илиян Маринов. Наградите връчи г-н Васил Антонов, председател на БФШ 2022, който допълни наградния фонд с няколко специални награди от свое име.

 

Участваха 45 състезатели от страната. Победител стана международният майстор от Силистра Красимир Стефанов, който е редовен участник. Той набра 6,5 точки от 7 кръга и се откъсна на 1,5 точки от следващите. Много оспорвана беше борбата за останалите награди. Уникален дележ се получи на 2-9 място с по 5 точки , като по допълнителни показатели в призовата тройка влязоха Иван Йорданов от Силистра и мс Емил Петков от Габрово. На четвърто място остана ФИДЕ майстор Георги Филев от София. От търновските състезатели най-добре се представиха WIM Светла Йорданова, Янаки Лазаров, Данаил Попзафиров и мс Иван Илийков,  които заеха следващите места с по 5 точки и влязоха в наградния фонд.

12-годишният Данаил е най-добре представило се дете с 4 победи, 2 ремита и загуба само от шампиона. Неговият връстник Александър Атанасов от София спечели последната основна  награда. Допълнителни призове получиха Кристиан Ангелов, Стилиан Ангелов и Теодор Тутеков за състезатели до 18 години, Елена Иванова от Русе за девойка.

Сред домакините най-добре играха Иван Иванов, Илиян Иванов и Ахмед Мустафов. Бяха уважени и ветераните: Атанас Атанасов от В.Търново, Валерий Рибаров от Добрич и Станю Христов.

 

За всички участници бе осигурен обяд и вечеря от местните спонсори и домакини. Главен съдия на турнира бе международния съдия Николай Йорданов от Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *