Пълнене на гуми с азот е поредното нововъведение на автоцентър „АРИС“ във Велико Търново

0

Поредна нова услуга за своите многобройни клиенти въвежда автоцентър „АРИС“ във Велико Търново. От няколко дена обектът е оборудван с азотен генератор, който позволява помпане на автомобилните гуми с азот.

Многобройни изследвания показват, че азотът има някои ключови предимства пред кислорода, което го прави по-подходящият ресурс за помпане на гумите, посочва собственикът и управител на „АРИС“ Галин Борисов.  Прилагането на този метод повишава многократно издръжливостта на гумите, същевременно той е безопасен и съществено намалява ефекта на амортизацията.

Пълненето на гумите с азот осигурява по-дълго и сигурно пътуване, понижен разход на гориво и продължително запазване на протектора, допълва Борисов.

Азотът има и други предимства – неговото използване намалява корозията. Причината е, че минималното съдържание на вода и кислород в газа забавя корозионния ефект върху джантата. Това, че  по-лек като газ, оказва положително въздействие и върху теглото на напомпаното изделие и така се снижава разхода и създавания шум по време на движение.

Ако гумите са неправилно напомпани,  те се износват по-бързо и повишават разхода на гориво. Важно да карате колата си с предвиденото налягане в гумите, заложено от производителя, напомня Борисов. Специалистите са категорични, че именно с азот ще постигнете това по-добре и ще се наложи по-рядко да проверявате налягането.

Всяка една гума губи налягане с времето, тъй като газовете се просмукват през каучуковата смес, колкото и да е плътна. В случая на азота, това „изветряване“ е с 40 процента по-бавно, отколкото при атмосферния въздух. Резултатът е по-стабилно налягане в гумите за по-дълъг период от време, допълва Галин Борисов.

От автоцентъра напомнят също, че наближава срокът за подмяна на летните гуми със зимни и призовават водачите да не чакат последния момент, за да направят това. В „АРИС“ предлагат  разнообразен асортимент от гуми  на изгодни промоционални цени.

Готови сме да предложим на нашите клиенти решения от много различни и популярни, доказали се вече в световен мащаб брандове. Екипът на „АРИС“ е готов да съдейства със специализирани съвети при всяка поръчка или избор.

 

Автоцентър „АРИС“ е отворен всеки ден от 9 до 19 ч. и единственият в региона, който приема клиенти и през почивните дни.

Автосервизът в комплекса предлага диагностика, обслужване и ремонти на автомобили се извършват от специалисти, а частите са с 1 година гаранция.

На автомивката могат да бъдат извършени цялостно почистване на автомобили, полиране и пастиране, боядисване на кожени салони с професионални и щадящи препарати и бои.

В автоцентър „АРИС“ може да направите застраховки на автомобили, Гражданска отговорност, Каско, снимки за Каско застраховка, други застраховки на различни компании, подготовка на автомобила за технически преглед и съдействие при първа регистрация в КАТ.

Автоцентърът предлага денонощна пътна помощ и транспортни услуги.

 

Контакти:

Тел. 0878905356

Ул. ,,Иван Хаджидимитров“ 11 Велико Търново

 arisautocenter@gmail.com

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *