Д-р Красимир Попов, директор на МОБАЛ: „Днес е ден на човещината и чувството за дълг!“

0
Уважаеми дами и господа медици,
драги колеги от МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов“ гр. Велико Търново
Днес отбелязваме Деня на българския лекар и отдаваме почит към Св. Йоан Рилски – Чудотворец, покровителя на българските лекари. Светецът прави редица чудеса, като помага на хората в нужда и ги изцерява от тежки болести.
Днес е ден на човещината и чувството за дълг!
Благодарен съм за вашите неизчерпаеми сили, висок професионализъм, всеотдаен труд и духа, с който се борите ежедневно за най-истинската и голяма ценност – човешкия живот. Благодарен съм, че сте верни на Хипократовата клетва.
Философията и смисълът на нашата професия са не само в медицинските методи на лечение, а и в това да дадем кураж и на най-болните. Благодаря ви, че когато лекувате, аз виждам във всеки един от вас Човека! Нашата кауза е да се борим за живота, да се грижим, да даваме надежда на пациентите!
Искам да изкажа специални благодарности и на номинираните лекари тази година – д-р Николай Минчев Мойнов – номиниран в категория ‘‘Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос на специалист‘‘, на д-р Яна Колева-Филипова – номинирана в категория „Лекар на годината“ , и на д-р Преслав Петков – номиниран в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България.
На вас, уважаеми колеги – лекари, медицински сестри, санитари, доброволци, искрено желая здраве и успехи във вашата благородна и хуманна професия! На себе си пожелавам да продължавате да бъдете част от моя екип и да се борим заедно за човешкия живот и съдба на нашите съграждани!
Честит празник!
На многая лета!
С уважение: Д-р Красимир Попов, изпълнителен директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *