Представят във Велико Търново филма „Жените наистина плачат“

0
Националното турне на филма „Жените наистина плачат“ продължава във Велико Търново. Българо-френската драма започна своя киноживот на фестивала в Кан миналата година и оттогава печели международни награди и вниманието на зрителите. В старата столица лентата ще бъде представена на 26 октомври в хана „Хаджи Николи“.
Арт събитието започва в 18 часа с изповедите на момичета – сървайвърки, чиито истории са показани във филма. Участие в дискусията ще вземе посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън. За снимките на филма ще разкаже и актьорът от великотърновския театър Кирил Милушев, който също участва в лентата. В хана „Хаджи Николи“ ще бъдат подредени и подбрани творби от изложбата „Между редовете“. Прожекцията на „Жените наистина плачат“ е с начален час 20:00 часа.
Събитието се случва благодарение на инициативата на фондация Emprove, в сътрудничество с фондация „Мисия Криле“ и с подкрепата на Български фонд за жените, Национален фонд „Култура“ и Посолството на Великобритания у нас.
Филмът разказва историите на пет жени от едно семейство – Ана (Екатерина Казакова), двете й дъщери Соня и Лора (Мария Бакалова и Ралица Стоянова) и двете й сестри Йоана и Вероника (Весела и Биляна Казакови). Детските травми на Ана и взаимоотношенията й с бащата (Йосиф Сърчаджиев), хомосексуалната ориентация на Йоана, следродилната депресия и проблемите в брака на Вероника, заразяването с ХИВ на Соня и не на последно място – Лора (Ралица Стоянова), която живее с почти фатално емоционалните драми на всички около нея и не може да бъде щастлива заради страха си да не бъде наранена. Майки, сестри и дъщери, смазани от бруталността на ежедневието и модерната стигма. Ще успеят ли да се изправят или ще бъдат погълнати от абсурдността на живота?
Режисьори на филма са Мина Милева и Весела Казакова, които заедно с Биляна Казакова са работили и над сценария. Оператор е Димитър Костов, а музиката е на Анди Каутън.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *