Преобразиха Здравната служба в Дебелец. С общински и собствени средства окаяните помещения добиха европейски вид

0
Изцяло нов облик има втория етаж на Здравната служба в град Дебелец. Основно ремонтирани са санитарните възли, сменена е дограмата в чакалнята, монтирани са нови осветителни тела. За тези строително-монтажни работи е осигурено финансиране от Община Велико Търново за близо 15 000 лева.
Отделно със средства на Кметство Дебелец в размер на 7 300 лева е положена нова винилова настилка, закупени са алуминиеви медицински посетителски пейки, извършено е боядисване на етажа и стълбищната клетка. Завеси в слънчево жълто, морски залези, заснежени върхове, цветя и птици, облаци и синьо небе, подходяща зеленина, създават уют, топлина и спокойствие. Това съобщи в профила си във фейсбук кметицата на Дебелец Снежана Първанова.
В сградата на Здравната служба са обособени три лекарски и четири стоматологични практики, които обслужват населението на града. Всички помещения като цяло бяха в окаяно състояние, като най-крещяща бе нуждата от ремонт на санитарните възли и смяна на част от дограмата на II етаж.
Снимките от преди ясно показват в какво лошо състояние е бил целия етаж.
Благодаря на Община Велико Търново за одобряването на инвестицията и отпускането на необходимите средства, на екипа и служителите си, на д-р Николай Бодуров и медицинските работници. Заедно успяхме да подобрим условията в медицинското заведение с цел осигуряване на нормална обстановка за получаване на здравна грижа. Имаме амбицията същите ремонтни работи да се случат и на ниво – I етаж.
Отново разчитам на всички да пазят направеното, посочва още Първанова.
Официално приключилите дейности ще бъдат представени на 3 ноември 2022 година от 10,00 часа. Водосвет за здраве ще извърши отец Георги.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *