Велико Търново ще разширява връзките си с Нидерландия

0

 

 

Бизнесът от Нидерландия има интерес за инвестиции в България. Отличното местоположение на Велико Търново, широката образователна мрежа, многобройните студенти и традициите на града ни във висшето образование, както и развитието на IT-сектора правят старата столица привлекателна за големи компании.

Единственото необходимо е държавата да си свърши работата и да възобнови бързите темпове на строителство на големите инфраструктурни обекти за Северна България – АМ „Хемус“ и АМ „Русе – Велико Търново“.

Това обсъдиха по време на среща кметът Даниел Панов и посланикът на Нидерландия в България Симон ван дер Бург, който е на първото си посещение във Велико Търново. Дипломатът коментира, че холандски компании развиват успешна дейност в региона и са добре приети.

Разширяване на връзките между старопрестолния град и Нидерландия бе друга от темите – освен сферата на икономиката, други подходящи области са образованието чрез нови контакти между училищата и университетите, културата и туризмът. Даниел Панов покани посланик Симон ван дер Бург да посети изложението „Културен туризъм“ през пролетта на 2023-а година, където Нидерландия да бъде представена със свой щанд. По този начин ще популяризираме и Велико Търново сред холандските туристи.

Над 4000 българи учат в холандски университети, а по показател чуждестранни студенти в Нидерландия страната ни е в топ 5, каза още посланикът.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *